BMS Eco

Demo Software

 

Pachetul BMS Eco presupune elementele propunerii « BMS – Prestige », precum și opțiunea unei climatizări economice. Vorbim astfel de « Panouri solare » și « Pompă de căldură ». Opțiunea « Panouri solare » oferă posibilitatea instalării panourilor solare termice pe acoperișul construcției. Acestea vor permite producerea apei calde cu ajutorul radiațiilor solare. Apa caldă astfel produsă va fi distribuită pentru unitățile sanitare, încălzirea piscinei și încălzirea întregii case. Opțiunea « Pompă de căldură » oferă posibilitatea înlocuirii compresoarelor aparatelor de aer condiționat cu o singură pompă de căldură. Aceasta va răci aerul cu ajutorul temperaturii reci ale solului.

1. Panouri solare (Deviz la cerere)

Această opțiune oferă posibilitatea instalării panourilor solare termice pe acoperișul construcției. Acestea vor permite producerea apei calde cu ajutorul radiațiilor solare. Apa caldă astfel produsă va fi distribuită pentru unitățile sanitare, încălzirea piscinei și încălzirea întregii case.

   Principiul de funcționare

Un panou solar termic este compus din tuburi prin care circulă un lichid. Expuse la radiațiile solare, aceste tuburi, implicit și lichidul din ele se încălzesc. Astfel, se poate obține o temperatură de peste 50°C. Apa caldă care pleacă din panouri circulă printr-un circuit principal și poate servi la încălzirea circuitelor secundare, cum ar fi: apa caldă sanitară, încălzirea apei din piscină sau chiar a circuitului secundar interior de încălzire.

2. Pompă de căldură (Deviz la cerere)

Această opțiune oferă posibilitatea înlocuirii compresoarelor aparatelor de aer condiționat cu o singură pompă de căldură. Aceasta va răci aerul cu ajutorul temperaturii reci ale solului. Această soluție este mai economică decât soluțiile clasice care utilizează aerul din exterior pentru a răci interiorul construcției. Aici, noi folosim pământul, care are o temperatură mult mai scăzută decât cea a aerului din exterior. Fiind mai apropiată de temperatura pe care dorim să o obținem în casă, pompa de căldură va necesita un consum mai redus de energie pentru producerea aerului proaspăt.

   Principiul de funcționare

Pompele de căldură permit transportarea căldurii dintr-o zonă caldă către o zonă rece. În cazul nostru, zona caldă este reprezentată de construcția noastră pe care vrem să o răcim, iar zona rece este reprezentată de sol. Procesul termic este același precum cel care are loc la frigider: un agent frigorific lichid este comprimat și introdus într-un condensator, unde transferă căldura acestuia către zona rece. Agentul refrigerant este apoi destins și trece într-un vaporizator, unde absoarbe căldură din zona fierbinte. De fapt, zona caldă și zona rece sunt circuite secundare închise, pe unde trece apă. Circuitul de apă rece este plasat la nivelul solului și realizează un schimb de căldură cu circuitul principal prin condensatorul pompei de căldură. Circuitul secundar al zonei de căldură trece prin schimbătoare de căldură situate la nivelul pereților construcției, și realizează schimbul de căldură cu circuitul principal prin vaporizatorul pompei de căldură. Utilizând solul precum zonă rece în locul aerului din exterior, așa cum se face în sistemul clasic de climatizare, îmbunătățim eficacitatea schimbului de căldură, și astfel, diminuăm consumul energetic al sistemului. Explicația este simplă: temperatura solului este mai scăzută decât cea a aerului din exterior. Acest proces este reversibil. Pompa de căldură poate transfera căldura din sol către circuitul secundar de climatizare. În acest caz, ea poate servi la încălzirea construcției și la producerea de apă caldă sanitară.